Köpek Cinsleri & Türleri Özellikleri (Ayrıntılı) - Petizone

Merak Edilen Köpek Cinsleri

Köpek Cinsleri Kategorileri

En Popüler Köpek Cinsleri

Şakacılık
Aktivite Düzeyi
Dostluk
Bakım Gereksinimi
Ses Seviyesi
english-springer-spaniel-3
tibet-mastifi-4
saint-bernard-4
alman-av-terrieri-3
english-pointer-2
dalmaçyalı-3
lhasa-apso-3
pyrenees-coban-kopegi-3
italyan-tazısı-4
hollandali-coban-kopegi-2
west-highland-white-terrier
catalburun
1 2 3 4 5 6 7

Blog

Köpeklerin Yiyebileceği Meyve ve Sebzeler
Köpeklerde Kısırlaştırma
Köpeklerde Uyuz: Neden Olur, Nasıl Geçer?

Köpek Cinsleri ve Köpek Türleri Hakkında Merak Edilenler

Köpekler dünya üzerinde geniş bir coğrafyaya yayılmış olan görünüm itibariyle 400’ün üzerinde ırk ile günümüze kadar ulaşmış türlerden biridir. Köpekler tarih içerisinde uzunca bir dönem yer almaktadır. İnsanlığın gelişim süresinde ihtiyaç duyduğu işlerde avcı konumunda bir dost olarak insanoğluna eşlik etmişlerdir. Özellikle Kuzey Amerika coğrafyasına ait olduğu düşünülen Bozkurt olarak adlandırılan Kurt’un bir alt türünü ifade eden köpekler görme ve koku alma yetileri bakımından araştırıldığında bu yetilerinin çok yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Bu yetileri sayesinde tarihte insanlığın yaşamını kolaylaştırmada avcı rolünü üstlenerek onlara nasıl büyük bir kolaylık sağladığını kanıtlar niteliktedir. Fakat zaman içerisinde değişim gösteren ihtiyaçlar ve dünyanın farklılaşmaya başlaması köpek cinslerinin genetiklerinin değişim göstermesine sebep olmuştur. Gelişen dünya üzerinde coğrafyaların kendi tutumlarına yönelik olarak köpeklerin evrimi onların insanlık tarafından algılanış biçimlerinde de değişim göstermiştir. 7-9 bin yıl önce evcilleştirildiği düşünülen çiftlik hayvanlarına farklı köpek cinslerinin çobanlık yaptığı düşünülmektedir. Birçok ülkede yük hayvanı olarak kullanılan köpekler bazı kültürlerde ise kutsal sayılmaktadır.

Köpek türlerinin evrimleşmesi sonucu ise günümüzde arama kurtarma faaliyetlerinde yer almaları için eğitildiklerini bilmekteyiz. Ayrıca eğitilen köpeklerin polis köpeği olarak çeşitli görevlerde yer almaları sağlanmaktadır. Avrupa coğrafyasına yoğun olarak bakıldığında köpekler çoğunlukla ev arkadaşı olarak benimsenmişlerdir. Beagle, Golden, Pug gibi sevilen köpek cinsleri insanların en yakın dostu olarak biliniyor.

Dünyada 400 milyondan fazla olduğu düşünülen köpeklerin evrimleşmesinde insanlığın payının katkısı büyük. Bugün köpek cinslerine yönelik ilginin artması ve köpeklere yönelik açılan hizmetlerinde çok yönlü bir endüstriyi ifade ediyor olması kaçınılmaz bir gerçek.

Daha Fazla Görüntüle Fazla İçeriği Gizle

Sıkça sorulan sorular

En akıllı köpek cinsi nedir?

Border Collie, genellikle en akıllı köpek cinsi olarak kabul edilir. Zeki, hızlı öğrenen ve çevik bir yapıya sahiptirler. İş yapma isteği yüksek olan Border Collie'ler, çoban köpeği olarak yetiştirilmişlerdir ve zekalarını çobanlık yetenekleriyle ortaya koyarlar.

Büyümeyen köpekler hangileri?

Büyümeyen köpek cinsleri arasında Chihuahua, Yorkshire Teriyeri, Pomeranian, Shih Tzu ve French Bulldog bulunur. Bu cinsler genellikle küçük boyutlarıyla tanınırlar ve büyüklüklerinde belirgin bir değişiklik olmaz.

 
Hangi köpek ev için uygun?

Ev yaşamına uygun köpekler, genellikle enerji seviyesi, boyutu ve karakter özellikleriyle değerlendirilir. Cavalier King Charles Spaniel, Pomeranian, French Bulldog, Beagle ve Pug gibi köpek cinsleri ev yaşamına uygun olabilir.

En güzel köpek cinsi hangisi?

Australian Shepherd, Pomeranian, Poodle, Maltese, Papillon ve Doberman Pinscher en güzel köpek cinsleri arasında gösterilir.


En sadık köpek hangi cins?

Akita Inu, Labrador Retriever, Golden Retriever, Alman Kurdu, Boxer, İrlanda Kurt Tazısı, İngiliz Cocker Spaniel, Doberman Pinscher, Rottweiler ve Bernese Mountain Dog gibi köpek cinsleri genellikle sadık olmalarıyla bilinir.

En güçlü köpeği hangi cins?

En güçlü köpek cinsi olarak genellikle Amerikan Pitbull Terrier ve Kangal gibi cinsler öne çıkar. Ancak güçlülük, köpeğin fiziksel özellikleri, kas yapısı ve atletik yetenekleriyle de ilişkilidir. Her köpek bireyi de farklı güç seviyelerine sahip olabilir.